top of page
bgImage

Bikefitting​

Onbezorgd en pijnloos fietsen

Een optimale houding op de fiets is essentieel om heerlijk een rondje te kunnen fietsen en het uiterste uit jezelf te halen. Elke lichaam is anders en daarom zijn fietsinstellingen zo persoonlijk. Door een juiste positie op de fiets lukt het om efficiënter te trappen en betere prestaties leveren! Waarom zijn de juiste fietsinstellingen zo belangrijk? Een verkeerde houding op de fiets kan lichamelijke klachten geven. Door de juiste zithouding kunnen lichamelijke klachten worden voorkomen of zelfs verminderen. Veel voorkomende klachten zijn: last van nek- en schouder, lage rug, knie, voet en zitvlak. Ook tintelende handen is een veel voorkomend probleem tijdens het fietsen. Een bike-fitting is geschikt voor MTB, racefietsen, trekkingsfietsen/ vakantiefietsen en tijdritfietsen.

Wat houdt een bikefitting in?

Een bike-fitting is een dynamische fietspositie meting. Dit wil zeggen dat de houding geanalyseerd wordt tijdens het fietsen. Loes zal dan ook altijd in overleg met jou aan de gang gaan. Persoonlijke wensen, doelen en lichaam zijn de drie beginselen waarmee zij werkt. Een bike-fitting is echt maatwerk en zal dan ook voor iedereen verschillend zijn. Uniek is dat de test wordt afgenomen op je eigen fiets.

Loes bespreekt vervolgens uitgebreid de resultaten. De nieuwe afstellingen en bevindingen worden vastgelegd in een testverslag dat je wordt toegestuurd. Vanuit haar fysiotherapeutische achtergrond kan ze je ook adviseren op gebied van voor jouw relevante oefeningen of eventuele verdere verwijzingen.   Ook zorgt Loes voor nazorg betreffende de bikefitting: ze zal in de weken na de meting contact onderhouden over de voortgang en bevindingen van de nieuwe fietspositie.

Bikefit pakketten

Bikefit  normaal


Bikefit voor wielrenners, moutainbikers en cyclocrossers die comfortabel en klachtenvrij een prestatie willen leveren. 

Bikefitplus


Naast de bikefit normaal wordt er gebruik gemaakt van Leomo sensoren voor optimale positie en pedaalanalyse + traptechniek

Bikefit TT fiets

 

Hier wordt o.a. gebruik gemaakt van leomo sensoren voor optimale positie:  zo aerodynamisch mogelijk maar toch nog stabiel om effectief kunnen trappen

Dynamische zadel druk meting

Op je eigen fiets legt Loes een hoesje over je zadel van Gebiomized. Hier zitten 64 sensoren in. Deze sturen de gegevens tijdens het fietsen naar de computer. Hiermee kan Loes je individuele zadeldruk analyseren. 

schoenplaatjes afstellen

Het goed afstellen van de schoenplaatjes is belangrijk voor het voorkomen van klachten en het optimaal overbrengen van je spierkracht naar de pedalen

Refit & afstellen

Heb je al eerder een bikefitting gedaan en heb je andere ambities of wil je alles nog een keer laten checken door Loes. 

Shoefitting

 Heb je last van pijnlijke, tintelende of branderige voeten?  Dan heb je schoenen die niet goed bij je passen die daardoor je prestaties en plezier beïnvloeden.

bikefitting normaal

€199


Bikefitting 2e fiets 50% korting


Dynamische zadeldruk meting

€85Bikefitting plus

€239


Bikefitting 2e fiets 50% korting


instellen schoenplaatjes

€29

Bikfitting TT fiets

€255


Bikefitting 2e fiets 50% korting


Refit  & afstellen

€89

Wat onze klanten er over zeggen

Hey Loes, nogmaals bedankt voor het goed afstellen van mijn fiets.

Ik kan merken dat ik beter op de fiets zit. Ik had namelijk voor dat de fiets was afgesteld het idee dat de fiets wat log was maar nu fietst hij heerlijk!

Ik ben er erg blij mee.

Klant bij Bikefitting by Loes

Loes maakt gebruik van de onderstaande apparatuur.

  • Video analyse
    Loes maakt gebruik van software van Gebiomized. Ze filmt je tijdens het fietsen en aan de hand hiervan wordt je houding geanalyseerd.

  • Dynamische zadeldruk meting.
     Je zit op je eigen fiets en Loes legt een hoesje over je zadel van Gebiomized. Hierin zitten 64 sensoren en deze sturen de gegevens naar de computer. Hiermee kan je individuele zadeldruk geanalyseerd worden.

  • Leomo 3d bewegingsanalyse.
    Er worden vijf sensoren geplaatst op schoenen, bekken en bovenbeen. Deze sensoren geven feedback over je positie en trap efficiëntie. De sensor die op het heiligbeen is geplaatst, geeft live feedback over de mate van bekkenhoek en bekkenstabiliteit. De sensoren op de schoenen geven feedback over het hoekbereik van de voet (een belangrijke meting als je naar de pedaaltechniek kijkt en hoeveel je enkel beweegt tijdens het trappen) en ook de dode hoekscore. De dode hoekscore is een slimme meting van hoe soepel je trapt, dit is een andere indicator voor een goede pedaalslag.
  • Met betrekking tot een TT-fietspositie is de rompbewegingssensor een belangrijke meting van de romphoek (hoe laag je nog effectief kunt fietsen).


bottom of page